top of page
  • Erdal

Hoe kom je hoger in Google in 2023?


In 2023 kom je hoger in Google door relevante en unieke content te maken die aansluit bij wat mensen zoeken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je website goed geïndexeerd wordt door Google, zodat je website hoog in de zoekresultaten verschijnt. Je kunt dit doen door ervoor te zorgen dat je website voldoet aan de richtlijnen van Google en door gebruik te maken van zoekwoorden die relevant zijn voor jouw bedrijf of website.Wil jij ook graag bovenaan in Google scoren?

Wil je ook bovenaan in Google staan? Google heeft 200 ranking factoren, maar als je hoger in Google wilt komen, moet je ervoor zorgen dat je website goed scoort op die factoren. U kunt de ranking van uw website in Google verbeteren door uw inhoud te optimaliseren, ervoor te zorgen dat uw website mobielvriendelijk is en de snelheid van uw website te verbeteren. Hoe snel laadt je website? Duurt dit langer dan 3 seconden, moet er aan gesleuteld worden.

Je kan de laadsnelheid van je website controleren via PageSpeed InsightsJouw bedrijf hoger in Google?

Om je bedrijf hoger in Google te krijgen, moet je ervoor zorgen dat je website is geoptimaliseerd voor zoekmachines. Dit betekent dat je de juiste zoekwoorden moet gebruiken, goed geschreven en informatieve teksten moet hebben en ervoor moet zorgen dat je site gemakkelijk te navigeren is. Je kunt ook backlinks naar je website creëren vanaf andere websites van hoge kwaliteit. Als je deze stappen neemt, zal je bedrijf binnen de kortste keren hoger in de zoekresultaten van Google zien staan.

Hoe kan je hoger én beter scoren in Google?

Er zijn een aantal dingen die je kan doen om hoger in Google te komen. Een daarvan is ervoor zorgen dat je website snel en responsief is. Een andere is om je website te optimaliseren voor zoekmachine optimalisatie (SEO). Je kan andere websites naar uw website laten linken en inhoud van hoge kwaliteit te creëren die mensen willen lezen en delen. Tot slot kan je uw scores bijhouden in Google Search Console om te zien hoe je het doet en waar je kunt verbeteren.

Mooie website of webshop laten bouwen? Nu wil je zichtbaarheid in Google,toch?

Een mooie website of webshop hebben is één ding, maar zichtbaarheid krijgen in Google is een heel ander verhaal.

Hoe kan je dat doen? Er zijn een paar dingen die je kunt doen om je kansen om gevonden te worden door de zoekmachines van Google te vergroten.

Eerst en vooral moet u ervoor zorgen dat uw website er op alle apparaten goed uitziet. Dit zorgt er niet alleen voor dat uw website er aantrekkelijk en consistent uitziet op verschillende platforms en browsers, het verbetert ook de gebruikerservaring. Zorg ervoor dat afbeeldingen snel en soepel laden, lettertypes op elke grootte leesbaar zijn, knoppen werken zoals bedoeld - alles moet functioneren zoals het hoort, zonder haperingen of fouten.


Maak ten tweede inhoud van hoge kwaliteit die geschikt is voor SEO-doeleinden: Een goed geschreven artikel biedt frisse inhoud die gebruikers wellicht opnieuw willen lezen (en terug delen met vrienden), terwijl rich snippets helpen om relevante informatie boven de vouw in de pagina's met zoekresultaten te positioneren. Dit verhoogt de doorklikratio (CTR), wat leidt tot een hogere positie in de SERPS - waardoor u zich onderscheidt van de concurrentie!


Blijf ten slotte uw site optimaliseren voor verdere verbeteringen door gebruik te maken van tools zoals Searchmetrics' Site Explorer toolkit of Moz's Web Indexer tool om gegevens bij te houden over hoe mensen met uw site omgaan en dienovereenkomstig wijzigingen aan te brengen. Met innovatieve technieken zoals deze onder uw riem zou google jou wel eens eerder dan later kunnen gaan erkennen als een autoriteit op het gebied van uw sector!

Hoog in Google: welke factoren zijn belangrijk?

Als je hoog wilt scoren in Google, zijn er een paar belangrijke factoren waar u rekening mee moet houden. Ten eerste is de SEO (search engine optimization) van uw website cruciaal - zorg ervoor dat uw site is geoptimaliseerd voor de juiste zoekwoorden en dat uw inhoud relevant en boeiend is. Probeer daarnaast een natuurlijk backlinkprofiel op te bouwen door links van hoge kwaliteit te krijgen van andere websites. Houd ten slotte uw click-through rate (CTR) in de gaten - dit meet hoe vaak mensen die uw site in Google zien daadwerkelijk doorklikken om hem te bezoeken, en een hogere CTR kan u helpen hoger in de rangschikking te komen.


1. Kwaliteit van de inhoud

2. De autoriteit van de website/blog

3. De kwaliteit en kwantiteit van backlinks naar de site/blog van hoogwaardige websites

4. Het gebruik van sleutelwoorden in de inhoud

Waarom is SEO belangrijk?

SEO is belangrijk omdat het je website helpt hoger in de zoekresultaten te komen, waardoor mensen uw site eerder zullen vinden. Wanneer mensen naar iets zoeken op Google, zijn de eerste paar resultaten die verschijnen meestal de meest relevante en populaire. Als je website een van die resultaten is, is de kans groter dat u verkeer krijgt en hierdoor meer kans maakt voor meer omzet.


Wat is zoekwoorden onderzoek?

Zoekwoorden onderzoek is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het helpt bedrijven om te bepalen welke zoekwoorden gebruikers invoeren wanneer ze op zoek zijn naar producten of diensten die vergelijkbaar zijn met wat het bedrijf aanbiedt. Zoekwoordonderzoek kan helpen bij het bepalen van de juiste woordcombinaties en korte zoekopdrachten die gebruikers kunnen invoeren. Dit inzicht is cruciaal voor het opstellen van relevante en aantrekkelijke content die gericht is op het bereiken van een hogere ranking in de zoekresultaten van zoekmachines.


Er zijn drie belangrijke elementen om aandacht aan te besteden bij het uitvoeren van keyword (=zoekwoorden) onderzoek.


  1. Relevantie

  2. Autoriteit

  3. Zoekvolume

Tools zoals Ahrefs of Semrush kunnen jou een inzicht geven in de zoekwoorden die relevant en belangrijk zijn voor uw bedrijf.

Hoe kun je zelf een zoekwoord analyse doen?

Een zoekwoordanalyse is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het doel van een zoekwoordanalyse is om inzicht te krijgen in hoe mensen zoekmachines gebruiken om naar jouw website of online winkel te navigeren. Zo weet je welke woorden en woordcombinaties je moet gebruiken om ervoor te zorgen dat je hoog in de zoekresultaten komt te staan.


Je kunt zelf een zoekwoordanalyse doen door eerst een lijst te maken met alle relevante woorden en woordcombinaties die je kunt bedenken. Vervolgens ga je naar Google Keyword Planner en voer je deze woorden in. De Keyword Planner geeft dan aan hoeveel mensen maandelijks op die zoekwoorden zoeken. Op basis van deze informatie beslis je hoe competitief een zoekwoord is. Meer competitite is meer potentiele klanten. SEO is een marathon. Het moet een langdurige marketingstrategie zijn.

Je kan ook de zoekwoorden in Google Trends even nakijken. Zo zal je zien welke zoekwoorden een stijgende trend vertonen en dus meer aandacht verdienen.

Hoe krijg ik externe (back)links?

Om externe links te krijgen, zal je eerst moeten begrijpen wat ze zijn en hoe ze werken. Externe backlinks zijn gewoon links naar jouw website verwijzen. Dit betekent dat je ze niet gemakkelijk kunt krijgen maar moet verdienen. Hoe kan je links verdienen? Je creëert inhoud die interessant is voor andere websites en hen ertoe aanzet om een link naar jouw website op hun eigen website te plaatsen. Eerst waarde ! Dit is niet altijd eenvoudig, maar het is wel de beste manier om externe links te krijgen.

Ben je helemaal nieuw met SEO?

Als je helemaal nieuw bent met SEO, dan is het belangrijk om te weten dat het een proces is dat voortdurend in ontwikkeling is. Er zijn veel verschillende factoren die bepalend zijn voor je zoekmachinepositie, dus het is belangrijk om up-to-date te blijven met de laatste ontwikkelingen. Gelukkig zijn er tal van bronnen beschikbaar om je te helpen bij het leren van SEO, zowel online als offline.

Heeft jouw website veel content?

Heeft jouw website veel content? Dit is een belangrijke vraag om te stellen voordat je begint met het maken van een website. Het antwoord op deze vraag zal bepalen hoeveel werk er nodig is om jouw website succesvol te maken. Als je website weinig content heeft, zal het maken van een succesvolle website een stuk makkelijker zijn. Maar als je website veel geoptimaliseerde content heeft, zal dit het SEO traject een stukje "versnellen".

Hoger in Google met Google Ads of SEO?

Als je een website hebt, is het belangrijk om hoog te scoren in de zoekresultaten van Google. Dit kan op twee manieren: met Google Ads of met SEO. SEO is gratis, maar kost wel veel tijd en moeite. Google Ads is sneller en makkelijker, maar hiervoor moet je wel betalen. Het hangt dus af van je budget en prioriteiten wat voor jou de beste keuze is.


In zes stappen hoog scoren in Google?

1. Creëer relevante inhoud van hoge kwaliteit

2. Gebruik je zoekwoorden in titels en omschrijvingen

3. Optimaliseer je pagina's voor de zoekresultatenpagina's van Google (SERP's) en gebruikersintentie

4. Maak gebruik van interne links in jouw pagina

4. Neem een metabeschrijving op die is afgestemd op de specifieke pagina of post die u promoot

5. Publiceer regelmatig - houd uw site fris en responsief zodat mensen blijven terugkomen

Lukt het altijd om bovenaan in Google te komen?

Nee, het is niet altijd mogelijk om bovenaan in Google te komen. Er zijn verschillende factoren die hierbij een rol spelen, waaronder de populariteit van je website, de relevantie van je website voor bepaalde zoekwoorden en de kwaliteit van je website. Om ervoor te zorgen dat je website hoger in de zoekresultaten wordt weergegeven, moet je dus werken aan deze 3 factoren.Wat moet je eerst aanpakken om hoger te scoren in Google?

Als je wilt scoren hoger in Google, is het belangrijkste wat je eerst aanpakt is je website. Zorg ervoor dat je website een goede indruk maakt en veel relevante informatie bevat. Ook helpt het om ervoor te zorgen dat je website snel laadt (<3sec) en goed werkt op mobiele apparaten. Als één van de belangrijkste factor is het aantal links die naar jouw website of pagina verwijzen. Als je deze dingen aanpakt, zal je zien dat je snel hoger gaat scoren in Google.

Wat zijn kosten & prijzen voor SEO?


Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, aangezien de kosten en prijzen voor SEO afhankelijk zijn van verschillende factoren. Zo zal de complexiteit van de opdracht, de hoeveelheid werk dat erin gestoken moet worden en de ervaring van het bedrijf of freelancer die je inhuurt bepalend zijn voor de totale kostprijs. Alle seo bedrijven of freelancers verkopen SEO als maandelijkse dienst. Een typische maandelijkse investering dat een klant betaalt voor SEO zal tussen 350-2500 euro zijn.

Bij Ranking Booster werken wij met vaste SEO tarieven. Wij werken met 3 maandelijkse pakketten en niet met jaarlijkse contracten.

Wil je ontdekken hoe jouw bedrijf kan starten met het genereren van resultaten dankzij SEO of zoekmachine optimalisatie? Plan je gesprek met Erdal in en krijg gratis 30 minuten SEO consultatie.bottom of page