top of page
 • Erdal

7 Beste Marketingstrategieën Voor Lokale Bedrijven: B2C en B2B Marketing Strategie


Wat is marketingstrategie?

Een marketingstrategie is een plan dat u gebruikt om de doelstellingen van uw bedrijf of merk te bereiken. Het omvat het doel dat u wilt bereiken, de doelgroep waarop u zich richt, en de methoden (media, reclame, enz.) die u zult gebruiken om hen te bereiken. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten marketingstrategieën beschikbaar voor bedrijven, dus het is belangrijk om er een te vinden die past bij uw behoeften en die gericht is op uw specifieke doelgroep.

Zodra u een duidelijk inzicht hebt in deze elementen, kan het creëren van content die aanslaat bij uw doelmarkt en u helpt resultaten te boeken relatief eenvoudig zijn. Vergeet echter niet uw strategie te controleren door te analyseren welk type content het beste werkt voor uw doelgroep. Wees altijd flexibel en aanpasbaar om de concurrentie voor te blijven!


7 beste marketingstrategieën om een bedrijf te laten groeien in 2023

 1. Bepaal uw doelen - wat wilt u bereiken met uw marketing strategie?

 2. Onderzoek uw branche en concurrenten - wat doen zij en hoe kunt u het beter doen?

 3. Identificeer uw doelgroep en hun behoeften - wie probeert u te bereiken en wat hebben zij van u nodig?

 4. Maak goede inhoud - uw artikels moeten goed geschreven, informatief en relevant zijn voor uw doelgroep.

 5. Promoot uw inhoud - gebruik sociale media, e-mailmarketing en andere online kanalen om uw inhoud door zoveel mogelijk mensen te laten zien.

 6. Meet uw resultaten - volg uw verkeer, leads en verkopen om te zien hoe goed uw marketingstrategie presteert.

 7. Pas uw strategie aan - pas indien nodig uw promotiemethoden aan om uw resultaten te verbeteren.

Door deze stappen te volgen, kunt u een succesvolle marketingstrategie creëren voor jouw onderneming.

Hoe maak je een goede marketingstrategie voor uw business en potentiële klanten?


Een goede marketingstrategie is een strategie die gebaseerd is op de behoeften en doelstellingen van een onderneming en die rekening houdt met de potentiële klanten en de concurrentie. Een goede marketingstrategie is strategisch en operationeel, en omvat de positionering van het product of de dienst ten opzichte van de concurrentie. Ze moet ook gericht zijn op een specifieke markt en een plan bevatten voor het bereiken en binden van potentiële klanten.


Er zijn verschillende soorten campagnes die bedrijven kunnen gebruiken, waaronder zoekmachineoptimalisatie (SEO), promotie via sociale media en e-mailmarketing. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen voor uw situatie.

Wat is een voorbeeld van een succesvolle marketingstrategie voor een onderneming?

Een doeltreffende marketingstrategie kan het grote verschil maken voor het succes van een onderneming. Het bedrijf moet zich ook onderscheiden van de concurrentie en moet gemakkelijk te vinden zijn voor potentiële klanten. Sociale media kan een goede manier zijn om potentiële klanten te bereiken en op een meer persoonlijk niveau met hen in gesprek te komen. Een doeltreffende marketingstrategie gebruikt al deze elementen om een succesvolle campagne te creëren die voldoet aan de doelstellingen van het bedrijf.

source: https://www.flickr.com/photos/intersectionconsulting/3835278951

Het belang van een effectieve marketingstrategie binnen jouw bedrijf


Marketing is één van de belangrijkste aspecten van elke onderneming. Zonder een goed uitgevoerde marketingstrategie is het moeilijk om succes te boeken. Er zijn verschillende soorten marketingstrategieën die bedrijven kunnen gebruiken om hun doelgroep te bereiken en hun producten of diensten te verkopen.


Hier volgen enkele tips voor het creëren van een effectieve marketingstrategie:


 • Kies uw doelmarkt zorgvuldig. Doe uw onderzoek, zodat u weet wie uw doelgroep is, wat ze willen, en hoe u ze het beste kunt bereiken.

 • Plan uw reclamebudget voorzichtig. U hoeft niet te veel geld uit te geven aan advertenties als u niet zeker weet of ze effectief zullen zijn of niet. Concentreer u in plaats daarvan op campagnes die een grote kans hebben om resultaten te genereren (zoals online advertenties) voordat u uitbreidt naar andere gebieden.

 • Genereer leads via content marketingstrategieën zoals video's en artikelen die speciaal voor uw doelmarkt zijn geschreven. Deze artikels moeten vragen beantwoorden die klanten kunnen hebben over uw product of dienst.

Al bij al is voor een doeltreffende marketingstrategie zorgvuldige planning en consequente uitvoering gedurende een bepaalde periode nodig om de gewenste resultaten te bereiken.

Jouw Doelgroep en Doelstellingen: strategisch voor uw marketingstrategie


Voordat u kunt beginnen met het creëren van content, moet u eerst uw doelgroep vaststellen en welke doelen zij wellicht hebben. Met deze informatie kunt u gemakkelijker content creëren die voor hen relevant en nuttig is.

Zodra u weet wie uw doelgroep is, is het belangrijk om uit te zoeken hoe u hen het best kunt bereiken. Online reclame, PR-stunts en andere traditionele marketingmethoden zijn niet altijd de meest effectieve manieren om klanten aan te trekken of leads te genereren.

Sommige bedrijven hebben succes met sociale media zoals Facebook en Google als belangrijkste distributiekanalen. Anderen richten zich op het opbouwen van relaties met bloggers en influencers in specifieke niches om mond-tot-mondreclame voor hun product of dienst te genereren.


Alles hangt af van de doelstellingen van uw bedrijf en de aard van de content. Maar het kennen van uw doelgroep is een cruciale stap in het ontwikkelen van een effectieve marketingstrategie!

Offline marketing vs Online marketing


Offline marketing en online marketing zijn twee verschillende soorten marketing die verschillende strategieën gebruiken.


Offline marketing omvat het gebruik van traditionele methoden zoals print advertenties, radio reclame, of direct mail om consumenten te bereiken. Online marketing gebruikt digitale kanalen zoals internet, sociale media en e-mailcampagnes om in contact te komen met uw doelgroep.


Wat is beter?

Er is niet één antwoord op deze vraag, want elke strategie heeft zijn eigen voor- en nadelen. Uiteindelijk gaat het erom wat het beste werkt voor uw bedrijf en hoe u uw doelgroep wilt bereiken. Elke methode heeft zijn eigen voor- en nadelen die u zorgvuldig moet overwegen voordat u een beslissing neemt.Duidelijke strategie voor een product of dienst om nieuwe klanten te bereiken


Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de beste strategie om nieuwe klanten te bereiken varieert naargelang het product of de dienst in kwestie.


Een duidelijke strategie kan in principe bestaan uit:


 1. Onderzoek uw doelmarkt. Zoek uit wie uw ideale klant is en wat hij van uw product of dienst verlangt. Dit zal u helpen om content te creëren die hun behoeften aanspreekt.

 2. Ontwikkel een salesplan op maat om uw doelgroep te bereiken. Maak gedetailleerde doelen en tijdschema's voor het bereiken van die doelen, en zorg ervoor dat je de vooruitgang op regelmatige basis bijhoudt, zodat je weet of je al dan niet op schema bent.

 3. Maak gebruik van social media platforms zoals Facebook, Instagram en TikTok om potentiële klanten direct te bereiken. Deel interessante verhalen over hoe mensen uw product hebben gebruikt of baat hebben gehad bij uw diensten, en stimuleer anderen hetzelfde te doen door links naar relevante artikels of video's te delen.

 4. Wees proactief in het opbouwen van relaties met potentiële klanten - bied gratis trials van uw product of dienst aan, neem deel aan forums en chatrooms die betrekking hebben op uw sector. Deze interacties zullen potentiële klanten laten zien dat u het serieus meent met hen voordat ze geld uitgeven - wat uiteindelijk leidt tot meer tevreden klanten!

De kracht van een goede strategie om uw doelen te behalen


Een goede marketingstrategie kan het grote verschil maken tussen een succesvol bedrijf en een bedrijf dat worstelt om groei te realiseren. Een heldere strategie geeft een richting aan uw marketinginspanningen en stelt u in staat uw beperkte budget te richten op de meest effectieve tactieken. Als er geen strategie is, zullen uw marketinginspanningen hoogstwaarschijnlijk gefragmenteerd en niet doeltreffend zijn.

Indien u niet zeker weet waar te beginnen, zijn er voldoende informatiebronnen beschikbaar om u te helpen een marketingstrategie voor uw zaak te ontwikkelen. Wanneer u eenmaal een goed plan heeft, kunt u uw vooruitgang meten en indien nodig aanpassingen doen om ervoor te zorgen dat uw marketinginspanningen resultaat opleveren.


Welke digital marketingstrategie kiest u voor uw bedrijf op lange termijn?


Bij het kiezen van een digitale marketingstrategie voor uw bedrijf op de lange termijn moet u eerst vaststellen welke doelstellingen u wilt realiseren. Dan kunt u de verschillende strategieën vergelijken en kiezen welke het beste bij uw business past. Een veelgebruikte digitale marketingtool is Google Ads. Met deze tool kan u de juiste bezoekers naar uw website krijgen. Als je een webshop hebt, is e-mailmarketing ook een goede optie. Op die manier kunt u nieuwsbrieven sturen naar mensen die zich hebben aangemeld om updates van uw webwinkel te ontvangen. Het is belangrijk om te testen welke strategie het beste werkt voor uw bedrijf en deze aan te passen indien nodig.

Wil je aan de slag met je eigen online marketing strategie?

Als u geïnteresseerd bent in het starten van uw eigen online marketing strategie, zijn er een paar belangrijke punten om in het achterhoofd te houden. Allereerst is het essentieel om een doel te hebben voor uw inspanningen. Wat wilt u bereiken? Wat zijn uw specifieke doelen?

Als je precies weet waar je naartoe werkt, is het een stuk eenvoudiger om een actieplan te ontwikkelen waarmee je die doelen kunt bereiken.

Een andere cruciale factor is doelgroeponderzoek. Wie is het doelpubliek en welk probleem los je voor hen op met uw product of dienst?


Als u eenmaal weet wie uw doelgroep is, is het tijd om inhoud te maken die hen aanspreekt!

Wilt u uw diensten op de markt positioneren?

Uw diensten positioneren op de markt is essentieel als u succes wilt boeken. Er zijn een aantal manieren om dit te doen, en het hangt allemaal af van wat uw doelstellingen zijn.

Enkele tips voor het positioneren van uw diensten zijn:

-Denk na over wie uw ideale klant is. Wat zijn hun behoeften? Waar hechten zij de meeste waarde aan? Wanneer je deze zaken goed begrijpt, kun je beginnen met het creëren van content die specifiek op hen gericht is. Dit zal u helpen nieuwe klanten aan te trekken en vertrouwen op te bouwen bij uw huidige klanten.


-Ontwikkel marketingmateriaal dat uw merkpersoonlijkheid en -boodschap weerspiegelt. Zorg ervoor dat de afbeeldingen bij uw inhoud overeenkomen met de toon van het artikel of de video, zodat potentiële klanten weten waar ze aan toe zijn voordat ze een aankoop doen.

-Creëer opvallende slogans of slagzinnen die de aandacht trekken en de bekendheid van uw merk bij potentiële klanten bevorderen. Gebruik social media platforms (zoals Facebook, Twitter, Instagram) om deze slogans of slagzinnen met volgers te delen via verschillende kanalen tegelijk voor een maximaal effect!


Een van de meest gebruikte strategieën is het AIDA-model. Dit model houdt in dat je eerst moet aandacht trekken, daarna interesse wekken, vervolgens verlangen creëren dat tot actie leidt.

Marketingstrategie met de concurrentie: tools en tactiek


Als zaakvoerder is het van belang een goede marketingstrategie te hebben die rekening houdt met uw doelmarkt en uw concurrentie. Er zijn diverse tools en tactieken die u kunt inzetten om de concurrentie voor te blijven en uw producten en diensten te promoten.

Eén van de middelen die u kunt gebruiken is sociale media. U kunt sociale media gebruiken om in contact te komen met potentiële klanten en een relatie met hen te bouwen. U kunt sociale media ook gebruiken om op de hoogte te blijven van wat uw concurrentie doet.

Een ander hulpmiddel is zoekmachine optimalisatie (SEO). SEO is het proces van het optimaliseren van uw website voor zoekmachines en gebruikerse. Dit kan u helpen om hoger te scoren in de zoekresultaten van Google, waardoor het meer kans heeft dat potentiële klanten uw website vinden.

6 P's van de marketingmix

De zes P's van de marketingmix zijn product, prijs, promotie, plaats, mensen en proces. Marketing managers maken gebruik van de zes P's om beslissingen te nemen over hun marketingmix.


 • Product: Welke producten of diensten gaat u aanbieden?

 • Prijs: Wat gaat u vragen voor uw producten of diensten??

 • Promotie: Hoe gaat u uw producten of diensten promoten?

 • Plaats: Waar gaat u uw producten of diensten verkopen?

 • People (Mensen): Wie zal u benaderen als (potentiële) klanten? Wie zal voor u werken (werknemers)?

 • Processen: Welke processen zult u nodig hebben om uw goederen of diensten te produceren en te leveren?

Eisen aan een goede strategisch marketingplan


Een juiste marketingstrategie is essentieel voor het succes van een bedrijf. Vereisten voor een goede marketingstrategie zijn onder andere dat het bedrijf duidelijk weet wie hun doelgroep is en hoe ze hun doelgroep willen bereiken. Daarnaast moet rekening worden gehouden met de concurrentie en moet de strategie aansluiten bij de algemene bedrijfsdoelstellingen. Om ervoor te zorgen dat een marketingstrategie succesvol is, is het belangrijk deze geregeld te evalueren en waar nodig aan te passen.

De juiste content marketingstrategie voor uw bedrijf


Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de juiste contentmarketingstrategie voor uw bedrijf.


Eerst en vooral moet u nagaan wat uw doelstellingen zijn. Wat wilt u bereiken met contentmarketing? Wilt u nieuwe klanten aantrekken, meer verkopen of naamsbekendheid opbouwen? Als je die doelstellingen eenmaal helder hebt, is het belangrijk om te bepalen welk type content het meest geschikt is om je doelgroep te bereiken.

Overweeg vervolgens hoeveel geld u bereid bent uit te geven aan content marketing. Zijn er specifieke aandachtsgebieden waar meer middelen nuttig kunnen zijn? Zo ja, richt die middelen dan daarop. En tot slot, denk na over de tijd die nodig is om regelmatig content van hoge kwaliteit te creëren. Kost het maken van hoogwaardige content meer dan een uur per week? Een dag per week? Afhankelijk van de omvang en de schaal van uw project kan een langere periode nodig zijn.

Er zijn een aantal argumenten voor en tegen het investeren in contentstrategie. Aan de ene kant beweren velen dat het de moeite waard is om in inhoud te investeren omdat het kan helpen om het verkeer en de conversie van leads te verhogen.

Aan de andere kant geloven sommigen dat het creëren van goede content niet altijd gemakkelijk of goedkoop is, dus er is geen garantie dat het zal werken zoals gepland. Wij van Ranking Booster zijn van mening dat content marketing een vast onderdeel moet zijn van hun marketingplan. Waarschijnlijk zullen jouw concurrenten helemaal niet investeren in content marketing.

Als jouw business kwalitatieve content produceert om een antwoord te bieden aan de bezoeker zijn zoekopdracht in Google dan heeft u als business en de bezoeker zijn doel bereikt. Veel marketeers en bedrijven onderschatten de zoekintentie en juist de zoekintentie dient opgenomen te worden in uw content marketingstrategie.


Als ondernemer moet u zich realiseren dat het tijd is om uw manier van denken te veranderen. Uit de 7 beste marketingstrategieën hierboven kunt u gemakkelijk bepalen welke goed zal werken voor uw bedrijf.

Nu u op de hoogte bent van wat er nodig is om uw bedrijf vanaf 2023 uit te bouwen, kunt u meteen aan de slag! Met een beetje toewijding en consistente inspanningen, kan ook u 2023 een geweldig jaar maken!

Heb je hulp nodig bij het optimaliseren van je website?

Wilt u steun bij het optimaliseren van uw website of content marketingstrategie? Contacteer dan de beste marketingbureau Ranking Booster. Wij kunnen u helpen de technische aspecten van uw website te optimaliseren (SEO), zoals de laadtijd van uw website. Ook kan u terecht voor het verbeteren van bestaande teksten en het schrijven van nieuwe (blog)artikels.bottom of page